Aktiviteter i Landås skoles musikkorps

Konserter

Korpset har mange konserter i løpet av et år, både større og mindre. Det er vanligvis 2-3 konserter på høsten - en litt stor populærmusikkonsert og en julekonsert, i tillegg til julegrantenning og andre mindre aktiviteter. Litt mer for hovedkorpset enn for aspirant/junior.

 På våren er det ofte mindre konserter, i tillegg til spilling og marsjering på 17. mai, og en avslutningskonsert i juni.

Turer

Korpset reiser vanligvis på to turer hvert år. I juni har vi en avslutningstur. Dette kan være deltakelse i NM for skolekorps, en korpsfestival, eller en tur for å være sammen og spille litt. I 2023 var vi på Geilo, der ble det øving, klatrepark og rafting, i 2024 var vi på NM i Larvik og på Bornholm korpsfestival.

I september har vi en oppstartstur, de siste årene har denne turen gått til Kinsarvik, der vi øver og er sosiale med både hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps.

Konkurranser

LSM har deltatt i flere konkurranser. Både NM i skolekorps, Hordablæsten og Ravnanger musikkfestival de siste årene. Det er vanligvis deltakelse i 1-2 konkurranser i året, gjerne på våren. Før konkurransene blir det jobbet godt med innlæring av flotte og avanserte stykker. I Hordabæsten og Ravnanger deltar også juniorkorpset i en egen juniorkonkurranse. 

I 2024 gjorde korpset en god figur i Hordablæsten, med andreplass i andredivisjon.

17. mai

Korpset går selvsagt i tog på 17. mai! Hvert år går korpset i tog på Landås sammen med Landås skole. Noen år går korpset også i Flaggtoget i Bergen sentrum.  I tillegg er korpset med å organisere 17. mai på Landås skole, sammen med 4. trinn på skolen.  

 Før 17. mai øver korpset på marsjer, aspirant, junior og hovedkorps spiller sammen på flere av marsjene. Og alle får utdelt uniform eller hettejakke, marsjmappe, noteklype og bæresele for store instrument.

Vokseninnsats

For å holde på med alle disse aktivitetene trenger vi en gjeng aktive voksne. Noen må være i styret, noen i støttelaget, resten trengs for å bidra til annet stort og smått, som å koke grøt til grøtfest, bli med på tur, sette opp notestativ på øving og være publikum på konsertene.

Det viktigste du gjør som foresatt er å bidra til at musikanten dukker opp på øvinger og spilletimer og å legge til rette for øving hjemme. Da kan de utvikle seg musikalsk og delta sammen med de andre.

Dugnader

Vi har tre større arrangement i korpset: Loppemarked høst og vår, og 17. mai-arrangement på Landås skole. Her er både voksne og musikanter med. I tillegg er det mindre aktiviteter som å bake en kake eller koke kaffe til konserter. Noen år har vi også lotteri og/eller sokkesalg, avhengig av planlagte aktiviteter, og inntekter fra fond og søknader. 

Dugnadsarbeid kan være slitsomt, men det er hyggelig å delta og bli kjent med mange av de andre voksne, og med musikantene. Dette gjør det gøyere å være med videre i korpset og vi får et godt miljø.

Støtt korpset!

Vil du støtte oss, økonomisk eller praktisk?
Søk
Driftes av Styreportalen AS