Instrumenter

LSM er et janitsjarkorps, med treblåsinstrumenter, messinginstrumenter og slagverk. Vi vil gjerne ha musikanter på alle aktuelle instrument, og under kan du lese om de forskjellige. NMF sine videoer om instrmenter finner du her. Musikantene kan leie instrument av korpset,  det koster 450 kroner i halvåret og korpset tar ansvar for vedlikehold.
Tverrfløyte
Tverrfløyte er det lyseste instrumentet i korpset, og et treblåsinstrument.  Vi har også piccolofløyte i LSM. De som spiller fløyte hos oss har undervisning på Landås skole eller i sentrum, med Line Gulbrandsen fra Bergen kulturskole. 
Tuba
Tuba er et messinginstrument og det mørkeste instrumentet i korpset. De som spiller tuba hos oss kan ha undervisning via Bergen kulturskole på Landås skole med Viggo Vea, eller på kulturskolen i sentrum med Elisabeth Vannebo.
Klarinett
Klarinett er et treblåsinstrument med stor rekkevidde, både  lyst og mørkt, særlig om du spiller bassklarinett. De som spiller klarinett  har undervisning på Landås eller i sentrum med dirigenten, Rita Kvalnes fra Bergen kulturskole.
Euphonium/baryton
Euphonium og baryton er som en liten tuba. Som aspirant kan du også begynne på tenorhorn/liten baryton, som er litt mindre. Undervisningen foregår på Landås skole med Viggo Vea, som er ansatt i Bergen kulturskole og dirigent for juniorkorpset.
Saxofon
Saxofon er et treblåsinstrument, litt større enn klarinett. I vanlig besetning er det både altsax, tenorsax og barytonsax.  Undervisningen på sax foregår på Landås skole eller i sentrum, med dirigenten i korpset, Rita Kvalnes.
Trombone
Trombone er et messinginstrument med omtrent samme register som euphonium, men en annen lyd og spillestil. De som spiller trombone hos oss blir undervist av Viggo Vea, på Landås skole.
Slagverk
Slagverk i korps er både trommesett, pauker, melodisk og andre perkusjonsinstrumenter. Trommisene er allsidige og gjør litt av alt. Undervisningen skjer i sentrum på Bergen kulturskole, med Rolf Seldal eller Gaute Vee.
Kornett/Trompet
Kornett og trompet er de lyseste messinginstrumentene i korpset.  De som spiller kornett/trompet i LSM har Are Ovesen fra Bergen kulturskole som lærer, og undervisningen foregår på Landås skole eller i sentrum.
Fagott
Fagott er et treblåsinstrument som er mye brukt i korpsmusikk og kan spille både lyst og mørkt, men som vi ikke har noen som spiller i LSM i dag. Vi tar gjerne imot nye musikanter. Undervisning på fagott vil foregå på Bergen kulturskole i sentrum.
Valthorn
Valthorn er et messinginstrument mye brukt i janitsjarkorps. Ingen barn spiller valthorn i LSM akkurat nå, vi tar gjerne imot nye.  Undervisning foregår på Bergen kulturskole i sentrum med Pernille Kaarslev.
Obo
Obo er et treblåsinstrument som  kan beskrives som en lysere variant av fagott. Obo er også mye brukt i korpsmusikk, og vi har ingen oboist i LSM i dag. Vi tar gjerne imot nye musikanter.  Undervisning på obo vil foregå i sentrum på Bergen kulturskole.
Andre instrument
I tillegg til instrumentene over finnes det andre instrument i janitsjarkorps, som piccolotrompet, sopransax, eb-klarinett, engelsk horn, flygelhorn, altklarinett, osv. Disse er sjeldent fast medlem i korpset, men om du vil spille noe av dette er du også hjertelig velkommen.
Søk
Driftes av Styreportalen AS