Aktiviteter i Landås skoles musikkorps

Konserter

Korpset har mange konserter i løpet av et år, både større og mindre. Det er vanligvis 2-3 konserter på høsten - en litt stor populærmusikkonsert og en julekonsert, i tillegg til julegrantenning og andre mindre aktiviteter. Litt mer for hovedkorpset enn for aspirant/junior.

I flere år har vi hatt en høstkonsert sammen med Varden skoles musikkorps, i 2023 hadde vi en egen videolanseringskonsert. På våren er det ofte mindre konserter, i tillegg til spilling og marsjering på 17. mai, og en avslutningskonsert i juni.

Turer

Korpset prøver å reise på to turer hvert år. I juni har vi en avslutningstur. Dette kan være deltakelse i NM for skolekorps, det kan være en korpsfestival, eller det kan være en tur for å bare være sammen og spille litt. I 2022 gikk turen til NM i skolekorps og fortsatte i Stavanger og Kongeparken. I 2023 var vi på Geilo og øvde, var i klatreparken og på rafting.

I september har vi en oppstartstur, de siste årene har denne turen gått til Kinsarvik, der vi bor i hytter og har øvingshelg for både hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps.

Konkurranser

LSM har deltatt i flere konkurranser. Både NM i skolekorps, Hordablæsten og Ravnanger musikkfestival. Det er vanligvis deltakelse i 1-2 konkurranser i året, gjerne på våren. Før konkurransene blir det jobbet godt med innlæring av flotte og avanserte stykker. I Hordabæsten og Ravnanger deltar også juniorkorpset i en egen juniorkonkurranse. 

I 2022 reiste korpset til NM, og gjorde en god figur med 3. plass i 3. divisjon!

17. mai

Korpset marsjerer selvsagt 17. mai! Hvert år går korpset i tog på Landås sammen med Landås skole. Noen år går korpset også i Flaggtoget i Bergen sentrum.  I tillegg er korpset med å organisere 17. mai på Landås skole, sammen med 4. trinn på skolen.  

 Før 17. mai øver korpset på marsjer, aspirant, junior og hovedkorps spiller sammen på flere av marsjene. Og alle får utdelt uniform eller hettejakke, marsjmappe, noteklype og bæresele for store instrument.

Vokseninnsats

For å holde på med alle disse aktivitetene trenger vi en gjeng aktive voksne. Noen må være i styret, noen i støttelaget, resten trengs for å bidra til annet stort og smått, som å koke grøt til grøtfest, bli med på tur, sette opp notestativ på øving og høre på konsertene.

Det viktigste du gjør som foresatt er å legge til rette for at musikanten dukker opp på øvinger og legger til rette for øving hjemme. Da kan de utvikle seg musikalsk og delta sammen med de andre.

Dugnader

Vi har i hovedsak tre dugnadsarrangement i korpset: Loppemarked høst og vår, og 17. mai-arrangement på Landås skole. Her trenger vi alle voksne vi kan få, og musikantene er også med. I tillegg er det mindre arrangement, som kafé på vårmarked og vintermarked på Landås, og å bake en kake eller koke litt kaffe til en konsert her og der.

Noen år har vi også lotteri og/eller sokkesalg, avhengig av planlagte aktiviteter, og inntekter fra fond og søknader. Selv om dugnadsarbeid kan være slitsomt der og da er det gøy å være med på - man blir kjent med mange av de andre voksne, og med musikantene. Da er det gøyere å være med videre i korpset og vi får et godt miljø.

Støtt korpset!

Vil du støtte oss, økonomisk eller praktisk?
Takk for støtte til:
Søk
Driftes av Styreportalen AS